carbonara

Carbonara


Snel en gemakkelijk tijdens het camperen: een pasta carbonara.

We volgen hier het recept voor 2 personen volgens Gennaro Contaldo:

Ingrediënten

  • 3 grote eierdooiers
  • 40g geraspte parmezaanse kaas
    plus wat extra om te serveren
  • 150g pancetta
  • 200g spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • extra vergine olijfolie

Werkwijze

  1. Doe de eierdooiers in een kom en voeg de Parmezaanse kaas erbij. Breng op smaak met peper. Meng alles goed door met een vork.
  2. Snij de harde schil van de pancetta en leg deze opzij. Hak de rest van het vlees fijn.
  3. Kook de spaghetti in een grote pan met zout water tot hij al dente is.
  4. Wrijf ondertussen met de pancetta-schil de bodem van een braadpan in (dit zorgt voor een fantastische smaak) of gebruik 1 eetlepel olie.
  5. Schil de knoflook en kneus deze met de palm van je hand. Laat de knoflook gedurende 1 minuut bakken zodat het vet/olie de smaak van de look opneemt. Roer de pancetta er nu door en bak deze +-4 minuten tot hij knapperig is.
  6. Haal de knoflook uit de pan, giet de pasta af (bewaar wat van het kookwater) en voeg deze er aan toe. Schud alles goed door elkaar en haal dan de pan van het vuur.
  7. Voeg een scheutje kookwater toe en breng op smaak met peper. Giet nu het eimengsel erbij. Door de hitte van de pan zal het ei zachtjes gaar worden. Roer goed en voeg meer kookwater toe tot de saus mooi en glanzend is.
  8. Serveer met wat gemalen Parmezaanse kaas en een extra vleugje peper

 

Bekijk ook het fantastische filmpje: